Ce este un mentor?

 

      UN MENTOR NU ESTE O PERSOANA LA CARE APELEZI DOAR ATUNCI CAND AI O DIFICULTATE, SAU CAND TRECI PRINTR-O SITUATIE CARE NECESITA O ABORDARE DIFERITA. UN MENTOR, TE AJUTA SA ITI MANAGERIEZI SINGUR TOATE INSTANTELE DIN VIATA, OFERIND EMPOWERMENT, STRATEGII, SI RESURSE.

Subiectele abordate vor pune accent pe următoarele aspecte:

 • dezvoltare personală

 • dezvoltare profesională

 • importanța de a invăța limbi străine

 • comunicare interpersonală

 • faptul că orice succes are un anumit cost

 • cum să ne alegem cariera

 • cum să ne conturăm proiectele de viitor

Abordarea este non-formală, interactivă, dinamică și distractivă, implicând toți participanții in manieră egală. Activitatea dă posibilitatea participanților de a accesa propriile resurse emoționale și intelectuale, de a iși identifica motivațiile interne și a le fructifica. Orice problemă, are o soluție, iar participanții vor identifica soluțiile proprii, si resursele proprii prin care pot accesa aceste soluții.

SERVICII MENTORING

 • MENTORING INDIVIDUAL

 • MENTORING GRUP

 • ATENTIE!!! PENTRU SERVICIU DE MENTORING CU ADOLESCENTI ESTE NECESARA SEMNAREA UNUI PROTOCOL DE ACCEPT PARTICIPARE DE CATRE PARINTI ACESTORA. NU SE ORGANIZEAZA SESIUNI IN INSTITUTIILE SCOLARE. IN CAZUL ORGANIZARII SESIUNILOR IN COLABORARE CU MUZEUL JUDETEAN MURES SAU ALTE INSTITUTII DE STAT , DACA SE SOLICITA PARTICIPAREA UNUI MUZEOGRAF, SAU VIZITAREA UNOR EXPOZITII, IN TARIFUL PER/PERSOANA SAU GRUP, SE VA INCLUDE SI TAXA BILETULUI DE INTRARE IN MUZEU SAU IN EPOZITIE.

 • ON LINE MENTORING 

 

 

                                                            Cum sunt serviciile de mentoring diferite fata de cele psihologice?

 

Serviciile de mentoring sunt activitati individuale si de grup, menite sa stabileasca raporturi interumane echilibrate, o mai buna intelegere de sine si o mai buna functionare. Serviciile de mentoring pot implica activitati culturale, activitati de self discovery, activitati sugetive. In cadrul activitatilor de mentoring se vor recomanda resurse, carti , modalitati de explorare a sinelui. Serviciile de mentoring nu implica o incursiune aprofundata in viata personala, iar in cadrul sesiunilor de grup nu implica discutii de natura personala( este la latitudinea participantului gradul de implicare pe care il alege), insa o implicare profunda personala nu este incurajata, deoarece nu se poate garanta confidentialitatea. Daca in decursul activitatilor de mentoring, se decide necesitatea de a aprofunda anumite aspecte se va recomanda participarea in sesiuni de terapie pentru a alege o maniera corecta de abordare si solutionare.

                                                                          O NOUA PERSPSECTIVA

        Programul de mentoring cuprinde si activitati sociale de voluntariat, pentru care avem nevoie de sprijinul dumneavoastra. La finalul fiecarui an un raport complex de activitate este trimis via-email, fiecarui sponsor si colaborator.

 

Programele in curs de desfasurare:

Anul 3 al Programului Pilot "Combaterea si Preventia Agresivitatii" organizat in colaborare cu Muzeul Judetean Mures.

Descrierea programului:

 

Proiectul are doua aspecte. Cel de organizare al activitatilor de mentoring in cadrul institutiilor participante si organizarea evenimentelor cu specific cultural educativ.

Parte de interventie si abordare directa,se va desfasura sub forma unor sedinte de 45-50 de minute, sustinute saptamanal sau bi lunar (in functie de necesitate si disponibilitate), de catre specialistii certificati implicati in proiect.

Proiectul include activitatile urmatoare: expozitii tematice organizate cu participarea activa a copiilor din cadrul scolilor partenere,  ateliere tematice cu acces public, concerte caritabile si evenimente culturale organizate in incinta institutiilor participante, in sediul fundatiei si in intitutiile aflate sub egida Muzeului Judetean Mures.

Proiectul ca obiective trezirea în copii a unui simț civic dezvoltat, de cunoaștere a nevoilor societății în care trăim, a nevoii culturale, a celei de întrajutorare, de grijă, de înțelegere, de coexistență pașnică. Este important ca tinerii care sunt în formare, să înțeleagă necesitatea voluntariatului, să înțeleagă beneficiile actului de a ajuta și să aibă încredere că ceea ce fac chiar contează, că schimbă puțin în bine lumea ce-i înconjoară. Cu timpul vor constata că e din ce în ce mai multă lume alături de ei.

OBIECTIVE SPECIFICE:

 • Trezirea interesului copiilor pentru partea practică, diferită de modul clasic de învățare a oricăror domenii de activitate.

 • Interesul copiilor față de lucruri noi.

 • Implicarea unui număr de elevi în activități de îmbogățire a cunoștințelor generale, de lărgire a orizontului cultural, dar mai ales de întărire a simțului civic și de apartenență la un grup (comunitate, oraș, județ, țară), de creștere a responsabilității copiilor față de cei din jurul lor și față de mediul care îi înconjoară.

 • Implicarea activa a copiilor in activitati culturale.

 

 

 

 

 

 

 

Descarca formularele de inscriere aici:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMPORTANT!!!

Serviciile de mentoring nu sunt oferite sub tutela asistentei in psihologie clinica si nu au nici o valenta cu oferirea serviciilor psihologice. 

MENTORING si COACHING sunt doua laturi diferite. Serviciile Mentroring nu sunt aplicabile in psihologia organizationala.

Acestea sunt oferite in regim de PFA, sub licenta necesara aferenta. Pentru serviciile de psihologie clinica, accesati pagina corespunzatoare.

TRUSA DE PRIM AJUTOR

(linkuri utile si recomandate)

CPR
DGSAPC